Poslední komentáře

Formuláře v Google dokumentech

V Dokumentech Google se kromě běžných webových aplikací pro tvorbu dokumentů, tabulek a prezentací nachází účinný nástroj pro získávání zpětné vazby, který se nazývá Formuláře Google. Tímto nástrojem dokážete získat zpětnou vazbu od více uživatelů a provést vyhodnocení v přehledné tabulce případně grafu.

Číst dál...

Příručky pro Microsoft Office 2013

Microsoft k většině svých produktů poskytuje jednoduchou příručku, která popisuje klíčové vlastnosti příslušného produktu. Pokud byste tedy měli zájem se seznámit s možnostmi aplikací, které příliš neznáte, proklikem na obrázek se dostanete na stránku, kde jsou příručky ke stažení. Všechny příručky jsou v češtině.

Číst dál...

Týmová spolupráce v OneNote

OneNote je jednoduchý program na shromažďování poznámek ke studiu, vaření, poradám, nápadům, projektům či čemukoli dalšímu. Zaznamenané poznámky lze snadno třídit a vyhledávat v nich. Dle potřeby lze dokonce vybraná data sdílet s kolegy, podřízenými, kamarády a kýmkoli dalším. OneNote je aplikace, kterou lze používat napříč mezi platformami.

Číst dál...

Tipy pro práci v Internet Exploreru ve Windows 8.1

Po spuštění Internet Exploreru (IE) z nabídky Start ve Windows 8.1 se Internet Explorer může zobrazit jako celoobrazová aplikace, což je vhodné na dotykové obrazovce. Pokud dotykovou obrazovku nemáte, je lepší si Internet Explorer přepnout do klasické podoby.

Číst dál...

Vytvoření kontingenční tabulky z více tabulek

Excel od verze 2013 nabízí užitečnou funkcionalitu nazývající se Datový model, který lze mj. využít při tvorbě kontingenčních tabulek. Datový model umožňuje vytvoření kontingenční tabulky z více tabulek a jejich propojení relacemi (vztahy).

Číst dál...

Porovnání excelových tabulek v Accessu

Jedna z variant porovnání excelových tabulek je přes databázovou aplikaci Microsoft Access. Pokud mají excelové tabulky podobu databází, což splňují všechny seznamy, lze starší a novější verze tabulek porovnat jednoduchým accessovým dotazem.

Číst dál...

Kalendář českých státních svátků pro Microsoft Project

Stáhněte si kalendář státních svátků Microsoft Project, kalendář obsahuje svátky od roku 2018 do roku 2037.

Číst dál...

Jak porovnat data v Excelu a najít rozdíly

Představujeme vám několik způsobů jak porovnat hodnoty buněk v excelových tabulkách. Rozpracované příklady naleznete ke stažení na konci článku.

Číst dál...