Poslední komentáře

MS Windows 8.1: Jak startovat počítač do Plochy

Na počítači s Windows 8.1 se po zapnutí vždy zobrazí nabídka Start v novém grafickém rozhraní, které je primárně uzpůsobeno pro dotykové ovládání. Pokud nemáte počítač s dotykovou obrazovkou, musíte se myší "prokliknout" na Plochu, na kterou jsme byli zvyklí z Windows 7 nebo starších systémů. Toto lze jednoduše a trvale obejít.

MS Windows 8.1 nabízí jednoduchý přepínač, který umožní automatické spouštění systému přímo do klasické plochy. Tato volba se ve výchozím stavu vypnuta, podívejme se na její aktivaci.

Na Ploše MS Windows 8.1 klikněte pravou myší na Hlavní panel (Taskbar) a zvolte příkaz Vlastnosti (Properties).

Vlastnosti Hlavního panelu ve Windows 8.1

V okně Vlastnosti hlavního panelu a navigace (Taskbar and Navigation properties) na kartě Navigace (Navigation) v části Úvodní obrazovka (Start screen) zatrhněte zatržítko Po přihlášení nebo zavření všech aplikací na obrazovce přejít na plochu místo na Úvodní obrazovku (Go to the desktop instead of Start when I sign in).

Automatické startování Windows 8.1 do Plochy

Volbu potvrďte přes tlačítko OK a tím máte nastavení dokončeno. Při příštím spuštění MS Windows 8.1 vám systém najede přímo do Plochy. Toto je jedno z mnoha témat, které probíráme na našem školení MS Windows 8.1.