Poslední komentáře

Přecházíme z Excelu 2003 na novou generaci

Pokud zaměstnavatel obnovuje pro své zaměstnance kancelářský balík Microsoft Office a zaměstnanci jsou nuceni sami se ve změnách neorganizovaně zorientovat, počáteční týdny práce budou pro uživatele nové verze kancelářského balíku nepříjemné. Zorientování se v novém prostředí metodou pokusu a omylu bere příliš mnoho času, který by měl být zaměstnanci využit na pracovní záležitosti, ne na neefektivní učení se. Podívejme se na několik klíčových změn.

Číst dál...

Jak obnovit Windows 8.1 ze zálohy

Předně musíte mít připravenou zálohu bitové kopie Windows 8.1, kterou jste v minulosti vytvořili. Abyste tuto zálohu mohli ze sítě nebo disku obnovit, musíte mít tzv. i jednotku pro obnovení, což může být instalační DVD s Windows 8.1 nebo pouze zavaděč, který si vytvoříte na flashdisk.

Číst dál...

Jak vytvořit jednotku pro obnovení zálohy Windows 8.1

Pro obnovení bitové zálohy Windows 8.1 potřebujete tzv. zavaděč. Ten je součástí instalačního DVD Windows 8.1. Pokud nemáte instalační DVD momentálně k dispozici, nevadí, tvorba jednotky pro obnovení je jednoduchá.

Číst dál...

Jak vytvořit zálohu Windows 8.1

Předně je nutno uvést, že návod popisuje tvorbu zálohy ve Windows 8.1 edice Pro. Postup tvorby zálohy v předchozí verzi Windows 8 je jiný.
Abyste v případě zavirování, zpomalení či jakékoli nefunkčnosti Windows 8.1 nemuseli celý systém znovu instalovat, je vhodné jej nejlépe po čisté instalaci nebo v jakékoli fázi funkčního systému zálohovat. Odborně se tato činnost nazývá záloha bitové kopie systému Windows 8.1. Výhoda zálohy je především v úspoře času. Při budoucí instalaci počítače strávíte občas i hodiny času než nainstalujete všechny programy a vše nastavíte k obrazu svému, naopak obnovení systému ze zálohy je záležitost na minuty. Provedení zálohy je jednoduché, celý proces je určen i pro nepříliš zdatné uživatele. Postup se příliš neliší od Windows 7 nebo Windows 8, rozdíl pouze ve spuštění zálohovací aplikace. Jak tedy tento proces provést?

Číst dál...

MS Windows 8.1: Jak startovat počítač do Plochy

Na počítači s Windows 8.1 se po zapnutí vždy zobrazí nabídka Start v novém grafickém rozhraní, které je primárně uzpůsobeno pro dotykové ovládání. Pokud nemáte počítač s dotykovou obrazovkou, musíte se myší "prokliknout" na Plochu, na kterou jsme byli zvyklí z Windows 7 nebo starších systémů. Toto lze jednoduše a trvale obejít.

Číst dál...

Jak změnit vlastnosti souborů a složek ve Windows

Pokud potřebujete upravit (např. antedatovat) vlastnosti souborů nebo složek, musíte využít některé z mnoha externích utilit. „Windowsy“ v sobě žádný jednoduchý nástroj nemají, ve Vlastnostech lze atributy souborů pouze zobrazit nebo vymazat, nikoli pozměnit.

Číst dál...

Historie souborů ve Windows 8

Pro účely zálohování začlenil Microsoft do Windows 8 službu s názvem Historie souborů. Jejím cílem je vytvoření záložní verze dokomentů z nastavených míst, průběžnou aktualizaci těchto dokumentů a v případě potřeby i obnovení.

Číst dál...

Jak vypnout Windows 8

Jestliže jste si pořídli nový počítač, pravděpodobně v něm máte naistalovány Windows 8. Na první pohled nemusí být zřejmé, jak Windows 8 vypnout, restartovat nebo uspat. Je to velmi jednoduché, podívejme se, jak toho dosáhnout.

Číst dál...