Poslední komentáře

Nejnižší cena v Excelu - porovnání dodavatelů

Vyhlašujete pravidelně více výběrových řízení na dodavatele zboží či služeb? Zjednodušte si dohledání nejnižší ceny a jejího dodavatele přímo v Excelu. Po použití níže uvedeného příkladu bude probíhat vše rychle a zcela automaticky.

Číst dál...

Přesměrování/redirect 301 v Joomle

Pokud na svém webu provádíte redesign struktury, tedy měníte i URL, počítejte s tím, že vaše zaindexované stránky nebudou vyhledávacími roboty Googlu a Seznamu po určitou dobu dostupné, resp. Google i Seznam bude odkazovat na aktuálně neexistující url.

Číst dál...

Obnovení Windows 8 ze zálohy

V případě zpomalení, zavirování, havárie nebo jiného důvodu nefunkčnosti Windows 8 je vhodné mít připravenou bitovou zálohu systému. Obnova zálohy proběhne v minutách, není tedy nutné vždy znovu a znovu instalovat celý systém a všechny programy.

Číst dál...

Bitová záloha Windows 8 na DVD nebo jiné úložiště

Po čisté instalaci Windows 8 a doinstalování všech potřebných programů je vhodné celý systém zálohovat pro případ budoucího zpomalování, zavirování nebo jakékoli jiné nefunkčnosti počítače. Zálohu systému lze provést buď produkty třetích stran, nebo integrovaným nástrojem přímo ve Windows 8 s názvem Vytvořit bitovou kopii systému. Tvorba zálohy včetně obnovení systému z bitové kopie je vcelku jednoduchý postup, podívejme se jak na to.

Číst dál...

Hyper-V ve Windows 8

Součástí Windows 8 verze Pro a Enterprise je nejnovější technologie Hyper-V pro správu virtuálních strojů. Pokud tedy potřebujete na svém novém počítači provozovat z historických, testovacích nebo profesionálních důvodů jiný operační systém, lze využít hypervizoru, který je integrován ve Windows 8, stačí jej pouze přidat do systému.

Číst dál...

Ovládání Windows 8 myší a klávesnicí

Jestliže nasazujete Windows 8 na starší počítač nebo jste koupili nový notebook, který nemá dotykovou obrazovku, ovládání Windows 8 dotykem samozřejmě použít nemůžete. Dotykové ovládání lze nahradit různými tahy levou nebo pravou myší, nicméně nejrychlejší práci ve Windows 8 dosáhnete za pomoci klávesových zkratek.

Číst dál...

Jak ovládat Windows 8 na dotykové obrazovce

Jestliže jste si pořídili dotykové zařízení s Windows 8, je možné, že první pokusy o ovládání nebudou zcela jasné. Ovládat Windows 8 na dotykovém monitoru nebo tabletu je jednoduché, jen je potřeba znát základy. Tento článek vám představí dovednosti potřebné k rychlému zvládnutí a ovládání Windows 8 dotykem. Popis ovládání Windows 8 myší a klávesnicí naleznete v samostatném článku. Další užitečné informace získáte na školení Windows 8 pro uživatele.

Číst dál...

Vybraná školení probíhají v učebně na Praze 15

{jcomments off}Počítačové kurzy se zaměřením na programování ve Visual Basicu (VBA) v prostředích MS Excel a MS Access pořádáme ve spolupráci se společností VIRIDIS informační systémy, s.r.o. Tyto kurzy se většinou konají v učebně na adrese:

Číst dál...