Poslední komentáře

Joomla na platformě Microsoft

Redakční systém Joomla je vydán jako open source a jeho používání a distribuce se řídí GNU licencí.

Pro běh Joomly je potřeba skriptovací jazyk PHP, databázový a webový server. Naprostá většina instalací Joomly běží na open source základech, tedy na některé z odnoží linuxu, jako databáze se využívá MySQL a webový server je v drtivé většině případů použit spolehlivý a nejrozšířenější http server Apache.

Číst dál...

Ubytování

Ubytování poblíž našeho vzdělávacího střediskaPokud přijíždíte na vícedenní školení a nemáte zajištěno ubytování, doporučíme vám ubytování v následujících hotelech nebo ubytovacích zařízeních. Uvedená ubytovací zařízení jsou vyzkoušena a doporučena účastníky předchozích školení. Ubytování doporučujeme zajistit v dostatečném předstihu, může se stát, že zajištění ubytování na poslední chvíli nebude možné. Uvedený seznam je pouze orientační, pokud by bylo obsazeno, neměl by být problém najít jíné ubytování. Pokud budete mít dobrou zkušenost, dejte nám vědět.

Číst dál...

Stravování v Dlouhé nebo blízkém okolí

Možnosti stravování

V případě, že byste se chtěli před nebo po školení najíst, máme pro vás několik tipů na restaurace, bageterie a kavárny. V blízkém okolí je restaurací mnohem více, zde uvedené jsou ale vyzkoušené, mají rychlou obsluhu (případně se jedná o samoobslužnou jídelnu) a cenově se lze najíst za cca 150 Kč. Oběd lze časově zvládnout za cca 45 - 60 minut (cesta na oběd + oběd + návrat do učebny). Přejeme dobrou chuť :-).

Číst dál...

Joomla a správa uživatelů

Redakční systém Joomla lze použít nejenom pro základní webové stránky, ale i pro stránky, které umožňují skupinám uživatelů přístup do různých částí webu, kteří tam budou provádět povolené úkony. Příkladem webu s potřebou správy více uživatelů může být web školy, muzea, univerzity případně jakékoli větší instituce, která má v úmyslu do tvorby obsahu zapojit více uživatelů. Více uživatelů zamená např. 5, ale i 500 a více.

Číst dál...

Co je Joomla?

Joomla logoJoomla je redakční systém, neboli prostředí pro snadné publikování webového obsahu i uživateli, kteří nemají žádné nebo jen minimální povědomí o tvorbě webů. Jedná se o moderní způsob, jak rychle a pohodlně publikovat obsah pro vaše obchodní partnery, klienty, přátele, studenty, spolužáky, učitele a kohokoli dalšího.

Číst dál...

BoroHuraz

Galerie na kartě Vložení obsahují položky, které jsou navrženy tak, aby byly sladěny s celkovým vzhledem dokumentu. Pomocí těchto galerií lze vkládat tabulky, záhlaví, zápatí, seznamy, titulní stránky a další stavební bloky dokumentů. Vytvářené obrázky, grafy a diagramy jsou také sladěny s aktuálním vzhledem dokumentu.

Číst dál...