Poslední komentáře

Tipy pro práci v Internet Exploreru ve Windows 8.1

Po spuštění Internet Exploreru (IE) z nabídky Start ve Windows 8.1 se Internet Explorer může zobrazit jako celoobrazová aplikace, což je vhodné na dotykové obrazovce. Pokud dotykovou obrazovku nemáte, je lepší si Internet Explorer přepnout do klasické podoby.

Pro přepnutí klikněte na volbu Nástroje stránky, která vypadá jako klíč a zvolte Zobrazit v počítači.

Internet Explorer

Nyní se bude Internet Explorer chovat jako ve Windows 7, bude přehrávat Flash, Silverlight, Java a další obsah (pokud máte nainstalováno příslušné rozšíření).
Jestliže byste naopak potřebovali, aby se stránky v Internet Exploreru otevíraly v “dotykovém” režimu, běžte v klasickém zobrazení do Nástrojů (ikona kolečka) - zkratka je levý ALT + X, zvolte Možnosti Internetu, kde na kartě Programy můžete vybrat z několika způsobů otevírání odkazů:

  • Rozhodne aplikace Internet Explorer (Let Internet Explorer decide)
  • Vždy v aplikaci Internet Explorer (Always in Internet Explorer)
  • Vždy v aplikaci Internet Explorer na ploše (Always in Internet Explorer on the desktop)

První varianta Rozhodne aplikace Internet Explorer vede k tomu, že se stránky z běžné plochy budou spouštět v běžném zobrazení a stránky aktivované z “dotykového” režimu se budou spouštět v celoobrazovém režimu.
Druhá varianta Vždy v aplikaci Internet Explorer bude otevírat stránky vždy v dotykovém celoobrazovém prostředí.
Třetí varianta bude stránky vždy otevírat v běžně známém prostředí plochy.

Internet Explorer

Pod touto rozbalovací nabídkou je ještě zatržítko Otevírat dlaždice Internet Explorer na ploše (Open Internet Explorer tiles on the desktop). Z Internet Exploreru lze vkládat dlaždice do nabídky Start, viz níže. Pokud je volba zatržena, stránky se budou vždy zobrazovat v “desktopové” verzi Internet Exploreru, pokud zatržena není, stránky se budou otevírat v moderní dotykové verzi Internet Exploreru.
Jestliže žádná z výše uvedených voleb není aktivní, pravděpodobně máte jiný prohlížeč jako výchozí. Po prokliknutí na odkaz Nastavit aplikaci Internet Explorer jako výchozí prohlížeč (To change these settings, make Internet Explorer the default browser) lz snadno provést změnu.

Internet Explorer

Pro spuštění Internet Exploreru s vaší oblíbenou stránkou lze vytvořit dlaždici přímo v nabídce Start. V dotykovém režimu přejděte na stránku, z které budete chtít vytvořit oblíbenou stránku. Následně přes ikonu hvězdičky (volba Oblíbené) a ikonu připínáčku (volba Připnout web) zvolte Připnout na úvodní obrazovku (Pin to Start).

Internet Explorer

Výsledek, tedy přípnutí oblíbené stránky do nabídky Start, vypadá takto:

Internet Explorer

V dotykovém režimu lze na stránce vyhledávat. Pro vyhledání konkrétního obsahu na stránce v nativním "dotykovém" režimu Internet Exploreru klikněte opět na ikonu klíče a zvolte Najít na stránce (Find on page).

Internet Explorer

Tento text vznikl jako část dokumentace ke školením Microsoft Windows 8.1.